Materiaal meubelen

In hoofdlijnen gebruikt Buitenspel 4 materialen voor haar spul voor buiten:

Wicker: Polyethyleen (kunststof ) stroken welke op een ambachtelijke manier verwerkt worden zoals vroeger riet: hierdoor ontstaat een natuurlijk uiterlijk voor de meubelen voor buiten!

De volgende woorden gaan op voor dit materiaal: Natuurlijke look; Weersbestendig; Weinig onderhoud; Kleurvast; Comfortabel; Lichtgewicht; Trendy; Extra sterk; Betrouwbaar.

De kracht van de keus van Buitenspel! zit in de kleurvariaties van het Wicker: Buitenspel heeft in haar meubelen een geschuurde, vergrijsde kleur van de Wicker toegepast: hierdoor past het wicker perfect bij het Teakhout, wat een natuurlijk vergrijzingsproces ondergaat.

De Wickermeubelen zijn van binnen in de bevestiging voorzien van een aluminium frame (in tegenstelling tot de vaak goedkopere meubelen, waar het frame van staal is gemaakt. Kijk hiervoor uit: deze meubelen gaan zeker binnen een jaar roesten in uw tuin!)

 

Teak is als soort één van de meest geschikte houtsoorten voor gebruik buitenshuis: Het heeft van zichzelf een zeer dichte structuur en een hoog natuurlijk oliegehalte.

Qua onderhoud van de teak zijn er 2 mogelijkheden:
1.       Men kan het hout laten vergrijzen met de jaren: juist deze natuurlijke grijze zweem over het eens bruingetinte hout geeft de designmeubels haar unieke karakter: opgaand in de omgeving. In de jachtwereld gebruikt men wel zeewater (zout) om deze vergrijzing sneller in gang te zetten.
2.       Men kan ook kiezen om het hout te behandelen met een Teakolie, waardoor meer van de bruine kleur behouden blijft. Deze manier brengt wat meer werk teweeg (1x per jaar ales reinigen en 1 maal opnieuw in de olie zetten), maar juist door het aanvullen van het natuurlijke oliegehalte, voedt men het hout!

 

RVS: vanwege jarenlange ervaring in de metalen meubelen heeft Buitenspel gekozen voor hoogwaardig RVS voor de tafels en de onderstellen van een aantal loungesets! Hierdoor zijn de meubelen voor Buiten verzekerd van een jarenlang gebruik in de tuin!

 

Stoffen: We hebben voor de tuinmeubelen een uitzonderlijke collectie hoogwaardige stoffen geselecteerd van een kwaliteit die ons vochtige klimaat goed weerstaat. Het is natuurlijk altijd van belang om bij lange natte periodes de kussens binnen op een droge plek op te bergen, maar in principe kunnen ze een incidentele regenbui doorstaan!

 

 

De meubelen zijn vervaardigd met ambachtsschap en van geheel weersbestendige materialen:
Als u kiest voor een Buitenspel meubel, kiest u voor een betrouwbaar produkt!

    

Ons assortiment

Blader eens door ons uitgebreide assortiment. Onze producten zijn onderverdeeld in de volgende categorie├źn: