Tuinweetje van de week: tropische tuin

Elke week zal er een tuinweetje besproken worden die veel voorkomt. Deze week: de tropische tuin

Een tropische tuin met exotische planten en vrolijke kleuren is heerlijk. Maar, je kunt er eigenlijk alleen in de zomer van genieten. Richt daarom maar een klein gedeelte van je tuin tropisch in.

Een tropische tuin heeft veel kleur, denk aan blauwe, groene en gele tinten. Met tropische beplanting én zomerse bestrating waan je je in een tropisch paradijs.De tropische sfeer creëer je voornamelijk met exoten, zoals een bananenplant, agave, vijgenboom (Ficus carica) en palm. Deze doen het goed in de zomer, maar moeten ‘s winters goed ingepakt worden en/of naar binnen. De rest van je tuin kun je eventueel mediterraan inrichten.

Een tuin kan bestraat worden met één soort tegel of grind, maar het is veel leuker om opvallende accenten aan te brengen. Neem bijvoorbeeld fijn grind, zoals Yellow Sun split of Gravier D’or split als basis. Leg vervolgens her en der mooie siertegels, eventueel met een leuke print, of oud uitziende Scoria Bricks neer. Zo heb je, hoe de tuin ook is ingericht, altijd een originele tuin.

Via deze link is een video te bekijken over de tropische tuin.

 

Heeft u vragen of bent u geïnteresseerd in een vrijblijvende afspraak of offerte? Neem dan gerust contact op.

 

Ons assortiment

Blader eens door ons uitgebreide assortiment. Onze producten zijn onderverdeeld in de volgende categorie├źn: