Wicker tuinmeubelen – ook in 2013 een trend!

De afgelopen jaren zagen we steeds meer wicker tuinmeubelen verschijnen. Wicker is een vezel gemaakt van kunststof. Qua uiterlijk heeft het veel gelijkenissen met rotan, alhoewel rotan een natuurlijk product is. Het voordeel van wicker tuinmeubelen is dat deze minder gevoelig zijn voor weersinvloeden en weinig onderhoud nodig hebben.

Wicker tuinmeubelen zijn er tegenwoordig in enorm veel soorten, kleuren en maten. Ze passen in een licht moderne, landelijke tuin. Zo zie je veel wicker loungebanken, ligstoelen en salontafels. Wicker is verkrijgbaar in diverse kleuren, met als favoriet de bruine varianten. Stoerder zijn de zwarte wicker kleuren en romantisch de witte of white wash tinten.

Voordelen van wicker tuinmeubelen:

- kleurvast
- slijtvast
- makkelijk in onderhoud
- licht van gewicht
- mooie natuurlijke uitstraling

Ieder type tuinmeubelen heeft bepaald onderhoud nodig. Zo ook wicker. Wij raden aan om de wicker tuinmeubelen regelmatig te reinigen met een doek en een zachte zeep. Het voordeel van wicker is dat dit in principe het hele jaar buiten kan staan. Let wel op bij vorst! Hierdoor kan het gevlochten materiaal kwetsbaar worden.

Bron: http://blog.fonteyn.nl/trends/wicker-tuinmeubelen

 

Ons assortiment

Blader eens door ons uitgebreide assortiment. Onze producten zijn onderverdeeld in de volgende categorieën: